Skip to content Skip to footer

Gå imod ængstelighed, angst og usikkerhed

Dan Toft giver konkrete bud på, hvordan man kan gå imod angst og ængstelighed og opbygge resiliens hos børn. Dan arbejder selv aktivt og dialogisk med børns svære følelser og tanker for på den måde at dæmme op for evt. mistrivselsproblemer, der kan lede til skolefravær.

“Skolen kan blive mere præcis i at arbejde forebyggende med det at være ængstelig og bekymret. Gennem viden, dialog og fælles aktiviteter kan børn lære, at man kan gøre noget konkret for at styre sin tanker og opnå en større grad af robusthed og en større tro på sig selv, når man skal prøve nye ting.”

I workshoppen tager Dan udgangspunkt i sine erfaringer som dansklærer og pædagogisk vejleder og i sin udgivelse ”Oswald og Nabiha og bekymringsmonstrene”, der består af en grundbog og en lærervejledning med opgaver

Dan arbejder selv med materialet i almenundervisningen, hvor det for Dan handler om at tilbyde en undervisning, som alle børn har glæde af, og som tilgodeser det vigtige arbejde med at skabe et rummeligt og anerkendende klassemiljø. Børnene skal erfare, at vi alle er forskellige, og at man skal acceptere og forstå, at nogle børn og voksne er mere bekymrede og frygtsomme end ande. Men det handler også om at forstå, at ængstelighed er en tilstand, som man kan arbejde med og ændre på.

Fakta om workshoppen

Målgruppe: Dansklærere i indskoling og mellemtrin; Lærersamlinger om trivsels- og fraværsproblematikker; Forældremøder på skolen; Foredrag på folkebiblioteker o.l.

Varighed: 1-2 timer eller efter aftale

Pris: fra kr. 1.500,-

Kontakt: Skriv til os herunder for at høre nærmere eller forespørge på arrangement.